Vincent Juvyns (ING IM): "Er is 750 miljoen vrijgemaakt voor het Europees Stabiliteitsfonds, waarvan 440 miljoen euro door Europa zelf werd verstrekt. De beloftes zijn gemaakt, maar concreet ligt het geld nog niet op tafel. De verschillende landen moeten de financiële middelen vrijmaken, maar ik zie niet in waarom dat niet zou gebeuren. Er is namelijk geen plan B dat klaar ligt. "

Bovendien is de kans groot dat het fonds ook zal worden uitgebreid: "Het voordeel zou zijn dat het Europees Stabiliteitsfonds zowel op de primaire als op de secundaire markt kan ingrijpen. De Europese Centrale Bank kan momenteel alleen op de secundaire markt obligaties kopen. Zodoende zou de ECB de handen vrij krijgen voor haar hoofdzaak, namelijk de inflatiebestrijding."

Vincent Juvyns (ING IM): "Er is 750 miljoen vrijgemaakt voor het Europees Stabiliteitsfonds, waarvan 440 miljoen euro door Europa zelf werd verstrekt. De beloftes zijn gemaakt, maar concreet ligt het geld nog niet op tafel. De verschillende landen moeten de financiële middelen vrijmaken, maar ik zie niet in waarom dat niet zou gebeuren. Er is namelijk geen plan B dat klaar ligt. " Bovendien is de kans groot dat het fonds ook zal worden uitgebreid: "Het voordeel zou zijn dat het Europees Stabiliteitsfonds zowel op de primaire als op de secundaire markt kan ingrijpen. De Europese Centrale Bank kan momenteel alleen op de secundaire markt obligaties kopen. Zodoende zou de ECB de handen vrij krijgen voor haar hoofdzaak, namelijk de inflatiebestrijding."