Vincent Juvyns (ING IM): "De Griekse en Ierse staatsobligaties noteren momenteel aan ongeveer 70% van hun waarde, wat betekent dat de beleggers wel degelijk rekening houden met schuldherschikkingen in deze landen."

Zo'n haircut zou uiteraard grote gevolgen hebben voor de obligatiebeleggers. Juvyns: "We zijn daarom voorzichtig met de landen uit de Europese periferie. Onze rating is in het beste geval neutraal, waarbij we de duratie in ieder geval kort houden. Als we toch instappen, is dat met andere woorden steeds in kortlopend papier. Het zijn in ieder geval spannende tijden, waarbij we nog heel wat kunnen meemaken."

Vincent Juvyns (ING IM): "De Griekse en Ierse staatsobligaties noteren momenteel aan ongeveer 70% van hun waarde, wat betekent dat de beleggers wel degelijk rekening houden met schuldherschikkingen in deze landen." Zo'n haircut zou uiteraard grote gevolgen hebben voor de obligatiebeleggers. Juvyns: "We zijn daarom voorzichtig met de landen uit de Europese periferie. Onze rating is in het beste geval neutraal, waarbij we de duratie in ieder geval kort houden. Als we toch instappen, is dat met andere woorden steeds in kortlopend papier. Het zijn in ieder geval spannende tijden, waarbij we nog heel wat kunnen meemaken."