Vincent Juvyns (ING IM): "Op de laatste meeting van het IMF werd beslist om geen wijzigingen aan te brengen aan het currency basket, dat blijft bestaan uit de vier grootste wereldmunten. De Chinese yuan wordt dus nog steeds buitenspel gehouden. Toch werd voor China de deur op een kier gehouden, bij een volgende herziening zou de yuan toch kunnen worden opgenomen."

Op die manier de druk opgevoerd om sneller veranderingen door te voeren. Juvyns: "China wordt met andere woorden een wortel voor de neus gehouden, zodat het zijn munt toch zou laten opwaarderen. Het land mag zich namelijk alleen bij het select clubje van IMF basket-landen voegen wanneer er makkelijk kan worden gehandeld in de munt van dat land. Dat is nu met de yuan niet het geval, zodat de Chinezen voorlopig moeten blijven afwachten."

Vincent Juvyns (ING IM): "Op de laatste meeting van het IMF werd beslist om geen wijzigingen aan te brengen aan het currency basket, dat blijft bestaan uit de vier grootste wereldmunten. De Chinese yuan wordt dus nog steeds buitenspel gehouden. Toch werd voor China de deur op een kier gehouden, bij een volgende herziening zou de yuan toch kunnen worden opgenomen." Op die manier de druk opgevoerd om sneller veranderingen door te voeren. Juvyns: "China wordt met andere woorden een wortel voor de neus gehouden, zodat het zijn munt toch zou laten opwaarderen. Het land mag zich namelijk alleen bij het select clubje van IMF basket-landen voegen wanneer er makkelijk kan worden gehandeld in de munt van dat land. Dat is nu met de yuan niet het geval, zodat de Chinezen voorlopig moeten blijven afwachten."