Vincent Juvyns (ING IM): "Op wat baseer ik mijn uitspraken over een Goldilock scenario? Op de eerste plaats op de bedrijfsresultaten die beter dan verwacht meevallen. Daarnaast kwam echter ook de sentimentsindicator voor de eurozone in oktober uit op 104,10, wat veel beter dan verwacht was. Duitsland is uiteraard de sterkhouder, ook de Duitse arbeidsmarkt doet het veel beter dan het Europees gemiddelde."

We hebben dan misschien nog geen regering, maar economisch gezien doet ook Belgïe het niet zo slecht. Vincent Juvyns verwacht een groei van het BBP met 2% dit jaar, tegenover 1,50% voor de eurozone: "De Duitse economie is outstanding en dat is natuurlijk ook goed voor ons land. De goede groeicijfers gecombineerd met een lage inflatiedruk maken we dat we inderdaad in een soort Goldilock scenario zijn beland. Hoe lang dit gaat duren, valt moeilijk te voorspellen."

Vincent Juvyns (ING IM): "Op wat baseer ik mijn uitspraken over een Goldilock scenario? Op de eerste plaats op de bedrijfsresultaten die beter dan verwacht meevallen. Daarnaast kwam echter ook de sentimentsindicator voor de eurozone in oktober uit op 104,10, wat veel beter dan verwacht was. Duitsland is uiteraard de sterkhouder, ook de Duitse arbeidsmarkt doet het veel beter dan het Europees gemiddelde." We hebben dan misschien nog geen regering, maar economisch gezien doet ook Belgïe het niet zo slecht. Vincent Juvyns verwacht een groei van het BBP met 2% dit jaar, tegenover 1,50% voor de eurozone: "De Duitse economie is outstanding en dat is natuurlijk ook goed voor ons land. De goede groeicijfers gecombineerd met een lage inflatiedruk maken we dat we inderdaad in een soort Goldilock scenario zijn beland. Hoe lang dit gaat duren, valt moeilijk te voorspellen."