Vincent Juvyns (ING IM): "De IFO index is in Duitsland in maart opnieuw gestegen tot het hoogste niveau sinds juni 2008. Dat betekent dat het vertrouwen in de bedrijfswereld opnieuw toeneemt. We stellen vast dat een aantal indicatoren terug het niveau van voor de crisis heeft bereikt."

De bedrijfsindicatoren geven dus een verbetering te zijn, maar de consument volgt voorlopig nog niet. Juvyns: "De index van het consumentenvertrouwen bij de consumenten beweegt niet zo heel veel. We stellen dus een duidelijk verschil vast tussen het vertrouwen in de bedrijfswereld en dat bij de consumenten. De consument neemt nog eerder een afwachtende houding aan, terwijl de bedrijven de zaken al door een bril bekijken die meer wat roze is gekleurd."

Vincent Juvyns (ING IM): "De IFO index is in Duitsland in maart opnieuw gestegen tot het hoogste niveau sinds juni 2008. Dat betekent dat het vertrouwen in de bedrijfswereld opnieuw toeneemt. We stellen vast dat een aantal indicatoren terug het niveau van voor de crisis heeft bereikt." De bedrijfsindicatoren geven dus een verbetering te zijn, maar de consument volgt voorlopig nog niet. Juvyns: "De index van het consumentenvertrouwen bij de consumenten beweegt niet zo heel veel. We stellen dus een duidelijk verschil vast tussen het vertrouwen in de bedrijfswereld en dat bij de consumenten. De consument neemt nog eerder een afwachtende houding aan, terwijl de bedrijven de zaken al door een bril bekijken die meer wat roze is gekleurd."