Daarmee zijn de financieringsvoorwaarden zelfs aantrekkelijker geworden dan op basis van de refirente zou blijken. Toch is er nog één probleem (nog) niet opgelost.

Vincent Juvyns (ING): "De headline inflatie blijft redelijk hoog, deze staat nu op 2,70% waar de Europese Centrale Bank een target van slechts 2% hanteert. Voor die inflatie zijn twee factoren van belang. Er is natuurlijk de stijging van de olieprijs, maar we moeten ook rekening houden met het optrekken van de BTW in de Europese periferie. Ons basisscenario gaat uit van een inflatie die in de komende maanden langzaam maar zeker zal terugvallen richting 2%. Hierbij sluiten we echter een olieshock niet volledig uit, een dergelijke situatie zou het scenario uiteraard grondig wijzigen."

Daarmee zijn de financieringsvoorwaarden zelfs aantrekkelijker geworden dan op basis van de refirente zou blijken. Toch is er nog één probleem (nog) niet opgelost. Vincent Juvyns (ING): "De headline inflatie blijft redelijk hoog, deze staat nu op 2,70% waar de Europese Centrale Bank een target van slechts 2% hanteert. Voor die inflatie zijn twee factoren van belang. Er is natuurlijk de stijging van de olieprijs, maar we moeten ook rekening houden met het optrekken van de BTW in de Europese periferie. Ons basisscenario gaat uit van een inflatie die in de komende maanden langzaam maar zeker zal terugvallen richting 2%. Hierbij sluiten we echter een olieshock niet volledig uit, een dergelijke situatie zou het scenario uiteraard grondig wijzigen."