De nieuwe realiteit voor de obligatiehouders is uiteraard ook een zure realiteit, zij zijn zowat driekwart van hun oorspronkelijke investering kwijt. Toch wegen de nadelen van deze operatie minder zwaar door dan de voordelen.

Vincent Juvyns (ING): "Griekenland kan nu activa aan een fatsoenlijke prijs gaan verkopen, iets wat voordien niet mogelijk was. Daardoor komt er geld vrij, dat kan worden gebruikt om de economie te stimuleren. Op die manier kan eindelijk de economie zich gaan herpakken, want dat is dringend nodig. De impact van de schuldenherschikking reikt dus veel verder dan we op het eerste of zelfs op het tweede gezicht zouden denken."

De nieuwe realiteit voor de obligatiehouders is uiteraard ook een zure realiteit, zij zijn zowat driekwart van hun oorspronkelijke investering kwijt. Toch wegen de nadelen van deze operatie minder zwaar door dan de voordelen. Vincent Juvyns (ING): "Griekenland kan nu activa aan een fatsoenlijke prijs gaan verkopen, iets wat voordien niet mogelijk was. Daardoor komt er geld vrij, dat kan worden gebruikt om de economie te stimuleren. Op die manier kan eindelijk de economie zich gaan herpakken, want dat is dringend nodig. De impact van de schuldenherschikking reikt dus veel verder dan we op het eerste of zelfs op het tweede gezicht zouden denken."