Vincent Juvyns (ING): "Gelukkig is er ook een pluspunt en dat is het feit dat wij Belgen zo'n goede spaarders zijn. Daardoor zijn we in staat om onze eigen overheidsschulden te financieren. De Amerikanen en de Japanners - om ons maar tot deze twee volkeren te beperken - leven echter op geld dat ze in het buitenland ontlenen."

De belangstelling voor bijvoorbeeld Amerikaans schuldpapier is tanend. Juvyns: "De Chinezen nemen een veel kleiner percentage van de Amerikaanse overheidsobligaties op dan ze enkele jaren geleden deden. Griekenland is in feite maar het topje van de ijsberg, heel wat ontwikkelde landen leven ver boven hun stand. We moeten toekomstgericht leren denken, de ontwikkelde landen moeten zich dringend gaan afvragen hoe het nu verder moet met die schuldenberg. De emerging markets gaan niet bereid blijven om onze schulden te blijven financieren, die groeilanden kunnen ook wel zonder ons hun plan trekken."

Vincent Juvyns (ING): "Gelukkig is er ook een pluspunt en dat is het feit dat wij Belgen zo'n goede spaarders zijn. Daardoor zijn we in staat om onze eigen overheidsschulden te financieren. De Amerikanen en de Japanners - om ons maar tot deze twee volkeren te beperken - leven echter op geld dat ze in het buitenland ontlenen." De belangstelling voor bijvoorbeeld Amerikaans schuldpapier is tanend. Juvyns: "De Chinezen nemen een veel kleiner percentage van de Amerikaanse overheidsobligaties op dan ze enkele jaren geleden deden. Griekenland is in feite maar het topje van de ijsberg, heel wat ontwikkelde landen leven ver boven hun stand. We moeten toekomstgericht leren denken, de ontwikkelde landen moeten zich dringend gaan afvragen hoe het nu verder moet met die schuldenberg. De emerging markets gaan niet bereid blijven om onze schulden te blijven financieren, die groeilanden kunnen ook wel zonder ons hun plan trekken."