Vincent Juvyns (ING): "In de Verenigde Staten is de vertraging inderdaad al zichtbaar, in Europa blijft de economie op hetzelfe niveau zo er al niet sprake is van een verbetering. Hierbij dient opgemerkt dat de Europese economie minder fors is gegroeid dan de Amerikaanse."

De zwakke euro heeft de Europese export ondersteund. De uitvoer steeg in juni met 1,60% ten opzichte van de maand voordien. Juvyns: "Tegenover het dieptepunt van 2009 is er zelfs sprake van een stijging met 20%. Anderzijds bevindt de Europese export zich nog altijd niet op het pre-crisis niveau. Ik verwacht dat de economie op hetzelfde niveau gaat blijven of volgend jaar zelfs iets zal stijgen. De kansen op een negatieve verrassing zijn aan deze kant van de grote plas in alle geval kleiner dan in de Verenigde Staten."

Vincent Juvyns (ING): "In de Verenigde Staten is de vertraging inderdaad al zichtbaar, in Europa blijft de economie op hetzelfe niveau zo er al niet sprake is van een verbetering. Hierbij dient opgemerkt dat de Europese economie minder fors is gegroeid dan de Amerikaanse." De zwakke euro heeft de Europese export ondersteund. De uitvoer steeg in juni met 1,60% ten opzichte van de maand voordien. Juvyns: "Tegenover het dieptepunt van 2009 is er zelfs sprake van een stijging met 20%. Anderzijds bevindt de Europese export zich nog altijd niet op het pre-crisis niveau. Ik verwacht dat de economie op hetzelfde niveau gaat blijven of volgend jaar zelfs iets zal stijgen. De kansen op een negatieve verrassing zijn aan deze kant van de grote plas in alle geval kleiner dan in de Verenigde Staten."