Vincent Juvyns (ING): "Uiteraard zijn ook wij bezorgd over het huidige klimaat, het heeft geen zin om te zeggen dat er niets aan de hand is. Anderzijds heb ik toch de indruk dat de financiële markten overdreven hebben, zeker wat het besmettingsgevaar betreft. De problemen van de verschillende landen zijn in feite niet met elkaar te vergelijken."

De verhouding van de schulden van het BBP is wat Spanje betreft nog niet eens de helft van die van Griekenland. Juvyns: "Het tekort op de begroting bedraagt weliswaar meer dan 10%, maar zelfs aan het huidige tempo zal het nog drie tot vier jaar duren alvorens de verhouding van de schulden tot het BBP de kaap van 100% heeft bereikt. Daarmee bedoel ik dat Spanje voorlopig geen echt financieringsprobleem heeft. Er is dus wel degelijk sprake van een overreageren van de financiële markten. Voorlopig is er geen enkel land dat dreigt failliet te gaan, maar daar komt uiteraard verandering in wanneer de situatie verder uit de hand zou gaan lopen."

Vincent Juvyns (ING): "Uiteraard zijn ook wij bezorgd over het huidige klimaat, het heeft geen zin om te zeggen dat er niets aan de hand is. Anderzijds heb ik toch de indruk dat de financiële markten overdreven hebben, zeker wat het besmettingsgevaar betreft. De problemen van de verschillende landen zijn in feite niet met elkaar te vergelijken." De verhouding van de schulden van het BBP is wat Spanje betreft nog niet eens de helft van die van Griekenland. Juvyns: "Het tekort op de begroting bedraagt weliswaar meer dan 10%, maar zelfs aan het huidige tempo zal het nog drie tot vier jaar duren alvorens de verhouding van de schulden tot het BBP de kaap van 100% heeft bereikt. Daarmee bedoel ik dat Spanje voorlopig geen echt financieringsprobleem heeft. Er is dus wel degelijk sprake van een overreageren van de financiële markten. Voorlopig is er geen enkel land dat dreigt failliet te gaan, maar daar komt uiteraard verandering in wanneer de situatie verder uit de hand zou gaan lopen."