Vincent Juvyns (ING): "Het is een hele geruststelling dat Griekenland zijn obligaties moeiteloos geplaatst kreeg. De vraag overtrof ruimschoots het aanbod. Dat heeft tot gevolg dat de crisis met Griekenland voorlopig bezworen lijkt. Ik zeg wel voorlopig, want het is uiteraard nog te vroeg om al definitieve conclusies te trekken."

Juvyns merkt op dat de Europese Unie tijdens de crisis blijk gaf van een gebrekkige communicatie: "De Duitsers verklaarden open en bloot dat ze geen cent aan Griekenland wensen te besteden. Europa werd met andere woorden getest, maar is zeker niet met onderscheiding geslaagd. Enerzijds wil men niet dat het IMF zich met Griekenland komt moeien, maar anderzijds is men niet bereid om zijn goede wil te tonen. Bovendien is het de vraag of de Duitsers hun onwil op zo'n manier moeten tonen. Zeker op gebrek van communicatie heeft de Europese Unie slecht gescoord, dat moet in de toekomst duidelijk beter."

Vincent Juvyns (ING): "Het is een hele geruststelling dat Griekenland zijn obligaties moeiteloos geplaatst kreeg. De vraag overtrof ruimschoots het aanbod. Dat heeft tot gevolg dat de crisis met Griekenland voorlopig bezworen lijkt. Ik zeg wel voorlopig, want het is uiteraard nog te vroeg om al definitieve conclusies te trekken." Juvyns merkt op dat de Europese Unie tijdens de crisis blijk gaf van een gebrekkige communicatie: "De Duitsers verklaarden open en bloot dat ze geen cent aan Griekenland wensen te besteden. Europa werd met andere woorden getest, maar is zeker niet met onderscheiding geslaagd. Enerzijds wil men niet dat het IMF zich met Griekenland komt moeien, maar anderzijds is men niet bereid om zijn goede wil te tonen. Bovendien is het de vraag of de Duitsers hun onwil op zo'n manier moeten tonen. Zeker op gebrek van communicatie heeft de Europese Unie slecht gescoord, dat moet in de toekomst duidelijk beter."