Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor de Europese Centrale Bank, die met haar LTRO programma de banken van goedkoop krediet voorziet. Een deel van de dat geld vloeit naar de financiële markten, waardoor onder andere ook de beurskoersen stijgen.

Vincent Juvyns (ING): "2012 kan een heel goed jaar worden, zoveel is duidelijk. We hebben inmiddels onze visie voor Europese aandelen ook aangepast. Voordien waren we onderwogen, nu is onze rating neutraal. Het systeemrisico is alleszins tijdelijk uit de markt en dat is natuurlijk een goed teken. Griekenland is misschien nog niet helemaal gered, maar alleszins op korte termijn zijn we nu toch positiever geworden voor de Europese beurzen."

Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor de Europese Centrale Bank, die met haar LTRO programma de banken van goedkoop krediet voorziet. Een deel van de dat geld vloeit naar de financiële markten, waardoor onder andere ook de beurskoersen stijgen. Vincent Juvyns (ING): "2012 kan een heel goed jaar worden, zoveel is duidelijk. We hebben inmiddels onze visie voor Europese aandelen ook aangepast. Voordien waren we onderwogen, nu is onze rating neutraal. Het systeemrisico is alleszins tijdelijk uit de markt en dat is natuurlijk een goed teken. Griekenland is misschien nog niet helemaal gered, maar alleszins op korte termijn zijn we nu toch positiever geworden voor de Europese beurzen."