Vincent Juveyns (ING IM): "De inflatie in eurozone bedraagt nu 2,80% en dat is toch wel een niveau waarop voorzichtigheid is geboden. Bovendien moet ook de groei van de geldhoeveelheid in de gaten worden gehouden. De outputgegevens zijn vrij hard en dat betekent dat het inflatiegevaar zeker niet onderschat mag worden."

In sommige landen is er toch al sprake van druk op de lonen. Juyveyns: "Het is inderdaad opletten voor tweederangseffecten van de inflatie. Voorlopig blijft het op het vlak van loonsonderhandelingen rustig, maar bepaalde bedrijven hebben toch al loonsverhogingen toegestaan. Ik verwijs daarbij onder andere naar Carrefour. Het is dus zaak om waakzaam te blijven."

Vincent Juveyns (ING IM): "De inflatie in eurozone bedraagt nu 2,80% en dat is toch wel een niveau waarop voorzichtigheid is geboden. Bovendien moet ook de groei van de geldhoeveelheid in de gaten worden gehouden. De outputgegevens zijn vrij hard en dat betekent dat het inflatiegevaar zeker niet onderschat mag worden." In sommige landen is er toch al sprake van druk op de lonen. Juyveyns: "Het is inderdaad opletten voor tweederangseffecten van de inflatie. Voorlopig blijft het op het vlak van loonsonderhandelingen rustig, maar bepaalde bedrijven hebben toch al loonsverhogingen toegestaan. Ik verwijs daarbij onder andere naar Carrefour. Het is dus zaak om waakzaam te blijven."