Op de eerste plaats verwachten de non-believers dat de Amerikaanse centrale in december zal beginnen te taperen. Daardoor zal de aantrekkingskracht van het goud afnemen. Bovendien is er van inflatie nergens in de wereld sprake, zodat goud niet als bescherming tegen inflatie wordt gekocht.

De Amerikaanse economie zal ten derde blijven herstellen, zodat er minder behoefte is aan een veilige vluchthaven. Reden nummer vier is een toegenomen risicobereidheid om aandelen te kopen en die risk-on mode gaat ten koste van het goud. Tenslotte zal de vraag naar goud vanuit India blijven afnemen als gevolg van de invoering van een hogere heffing op de import van goud.

Op de eerste plaats verwachten de non-believers dat de Amerikaanse centrale in december zal beginnen te taperen. Daardoor zal de aantrekkingskracht van het goud afnemen. Bovendien is er van inflatie nergens in de wereld sprake, zodat goud niet als bescherming tegen inflatie wordt gekocht. De Amerikaanse economie zal ten derde blijven herstellen, zodat er minder behoefte is aan een veilige vluchthaven. Reden nummer vier is een toegenomen risicobereidheid om aandelen te kopen en die risk-on mode gaat ten koste van het goud. Tenslotte zal de vraag naar goud vanuit India blijven afnemen als gevolg van de invoering van een hogere heffing op de import van goud.