Het sentiment was bij het begin van de week bullish als gevolg van de loskoppeling van de yuan en de dollar, maar in de loop van de week verslechterde het sentiment.

De beleggers maken zich opnieuw zorgen over een uitzaaiing van de Europese begrotingscrisis. Daarnaast heeft ook de vrees voor een double-dip recessie opnieuw de kop opgestoken. .

Sommige beleggers vergelijken de huidige situatie met die midden 2008, vlak voor het omvallen van Lehman Brothers de financiële wereld op zijn grondvesten deed daveren.

Bij Wall St. Cheat Street zijn de auteurs Damien and Derek Hoffman echter duidelijk een stuk optimistischer. Om te beginnen: BP is niet de nieuwe Lehman Brothers, iets wat sommigen wel degelijk durven denken.

Daarnaast zal de FED de rente nog geruime tijd laag houden, wat de economie duidelijk ondersteunt. Ook economische gezien zijn er een paar pluspunten: de CEO's zijn positiever over nieuwe aanwervingen dan op enig tijdstip in de voorbije drie jaar. Dat belooft dat er een verbetering van de werkloosheid in de lucht hangt.

Daarnaast wordt de productiviteit nog steeds gestimuleerd door de technologie, die aan de basis van het ontstaan van nieuwe industriesectoren ligt.

Tenslotte is de consument nog niet dood, zoals bleek uit de publicatie van een sterke index van het consumentenvertrouwen vorige week.

Het sentiment was bij het begin van de week bullish als gevolg van de loskoppeling van de yuan en de dollar, maar in de loop van de week verslechterde het sentiment. De beleggers maken zich opnieuw zorgen over een uitzaaiing van de Europese begrotingscrisis. Daarnaast heeft ook de vrees voor een double-dip recessie opnieuw de kop opgestoken. . Sommige beleggers vergelijken de huidige situatie met die midden 2008, vlak voor het omvallen van Lehman Brothers de financiële wereld op zijn grondvesten deed daveren. Bij Wall St. Cheat Street zijn de auteurs Damien and Derek Hoffman echter duidelijk een stuk optimistischer. Om te beginnen: BP is niet de nieuwe Lehman Brothers, iets wat sommigen wel degelijk durven denken. Daarnaast zal de FED de rente nog geruime tijd laag houden, wat de economie duidelijk ondersteunt. Ook economische gezien zijn er een paar pluspunten: de CEO's zijn positiever over nieuwe aanwervingen dan op enig tijdstip in de voorbije drie jaar. Dat belooft dat er een verbetering van de werkloosheid in de lucht hangt. Daarnaast wordt de productiviteit nog steeds gestimuleerd door de technologie, die aan de basis van het ontstaan van nieuwe industriesectoren ligt. Tenslotte is de consument nog niet dood, zoals bleek uit de publicatie van een sterke index van het consumentenvertrouwen vorige week.