Broederlijkheid en solidariteit bestaan niet langer, in plaats van een organisatie op basis van gelijkheid zijn er nu een aantal landen die de wet stellen en andere landen die moeten luisteren. Vijandigheid tussen landen onderling dreigt uiteindelijk de Europese Unie te ondermijnen.

De eurozone is anderzijds verdeeld geraakt tussen landen die schulden hebben aan andere landen die hun overeind hebben gehouden. Het zijn laatstgenoemde landen, met Duitsland op kop, die de economische politiek bepalen en de anderen strenge besparingsmaatregelen opleggen.

Broederlijkheid en solidariteit bestaan niet langer, in plaats van een organisatie op basis van gelijkheid zijn er nu een aantal landen die de wet stellen en andere landen die moeten luisteren. Vijandigheid tussen landen onderling dreigt uiteindelijk de Europese Unie te ondermijnen. De eurozone is anderzijds verdeeld geraakt tussen landen die schulden hebben aan andere landen die hun overeind hebben gehouden. Het zijn laatstgenoemde landen, met Duitsland op kop, die de economische politiek bepalen en de anderen strenge besparingsmaatregelen opleggen.