Maar ook met Vietnam botert het niet langer, waarbij de Chinezen eveneens aanspraak maken op eilanden die momenteel in handen van Vietnam zijn. Het conflict heeft een piek bereikt toen een Chinees schip eerder deze week een Vietnamees schip ramde.

De Vietnamezen zijn woedend en kondigen aan niet over zich heen te zullen laten walsen. Maar het conflict heeft al de nodige schade aangericht, de Vietnamese beurs crashte woensdag na het oplopen van de spanningen met China. De koersdaling was de sterkste in 13 jaar, hetgeen aangeeft dat de beleggers een verdere escalatie van het conflict vrezen.

Maar ook met Vietnam botert het niet langer, waarbij de Chinezen eveneens aanspraak maken op eilanden die momenteel in handen van Vietnam zijn. Het conflict heeft een piek bereikt toen een Chinees schip eerder deze week een Vietnamees schip ramde. De Vietnamezen zijn woedend en kondigen aan niet over zich heen te zullen laten walsen. Maar het conflict heeft al de nodige schade aangericht, de Vietnamese beurs crashte woensdag na het oplopen van de spanningen met China. De koersdaling was de sterkste in 13 jaar, hetgeen aangeeft dat de beleggers een verdere escalatie van het conflict vrezen.