Er is zelfs al sprake van "Too Big To Prosecute", een variant op het beter bekende "Too Big To Fail". Of met andere woorden: de grootbanken zouden te groot zijn om te kunnen vervolgd worden, ze mogen zich vooralsnog bij wijze van spreken onaantastbaar wanen.

Rakoff verwijst daarbij naar een Aziatisch land waar de zaken heel anders aangepakt worden. Vietnam maakte korte metten met een frauderende bankier: de man heeft kort en goed de doodstraf gekregen. Inderdaad een drastische maatregel, maar wel eentje die ongetwijfeld effectief is.

Er is zelfs al sprake van "Too Big To Prosecute", een variant op het beter bekende "Too Big To Fail". Of met andere woorden: de grootbanken zouden te groot zijn om te kunnen vervolgd worden, ze mogen zich vooralsnog bij wijze van spreken onaantastbaar wanen. Rakoff verwijst daarbij naar een Aziatisch land waar de zaken heel anders aangepakt worden. Vietnam maakte korte metten met een frauderende bankier: de man heeft kort en goed de doodstraf gekregen. Inderdaad een drastische maatregel, maar wel eentje die ongetwijfeld effectief is.