Vietnam beschikt over alle troeven om een groeitijger te worden, maar moet eerst afrekenen met de inflatie. Die bedraagt momenteel voor het land zelf 6,80%, maar voor Ho Chin Minh City mag met het dubbele rekening worden gehouden.

De BBP-groei bedraagt 5,50% en daar is de regering niet tevreden mee. Het groeitempo is het laagste in ongeveer 20 jaar.

Als buurland profiteert Vietnam van de aanzuigkracht van China, waarbij de lonen in China momenteel zelfs iets hoger liggen.

Als manufacturer heeft Vietnam dan ook een grote toekomst tegemoet.

Ambassadeur Pham Sanh Chau merkt op dat de kwaliteit van Vietnamese producten die van de Chinese ruimschoots overtreft. Chinese producten worden in zijn land met enige argwaan bekeken.

Vietnamese bedrijven investeren in toenemende mate in het buitenland, terwijl een aantal Belgische bedrijven in Vietnam zeer succesvol zijn.

Vietnam beschikt over alle troeven om een groeitijger te worden, maar moet eerst afrekenen met de inflatie. Die bedraagt momenteel voor het land zelf 6,80%, maar voor Ho Chin Minh City mag met het dubbele rekening worden gehouden. De BBP-groei bedraagt 5,50% en daar is de regering niet tevreden mee. Het groeitempo is het laagste in ongeveer 20 jaar. Als buurland profiteert Vietnam van de aanzuigkracht van China, waarbij de lonen in China momenteel zelfs iets hoger liggen. Als manufacturer heeft Vietnam dan ook een grote toekomst tegemoet. Ambassadeur Pham Sanh Chau merkt op dat de kwaliteit van Vietnamese producten die van de Chinese ruimschoots overtreft. Chinese producten worden in zijn land met enige argwaan bekeken. Vietnamese bedrijven investeren in toenemende mate in het buitenland, terwijl een aantal Belgische bedrijven in Vietnam zeer succesvol zijn.