Zowel het Internationaal Monetair Fonds als Citigroup juichten de maatregel toe. De State Bank of Vietnam fixeerde de koers van de dollar op 20.693 dong, ten opzichte van voordien 19.490 wong.

Johanna Chua, in Hong Kong head of Asian economic research bij Citigroup, is van mening dat Vietnam er beter zou aan gedaan om de basisrente te verhogen. Blijkbaar durfde de State Bank of Vietnam het niet aan om de rente te verhogen.

Het is al de 4de keer in 15 maanden tijd dat Vietnam de koers van de dong liet devalueren. De vraag is echter of een devaluatie gaat volstaan om de problemen in Vietnam op te lossen.

Zowel het Internationaal Monetair Fonds als Citigroup juichten de maatregel toe. De State Bank of Vietnam fixeerde de koers van de dollar op 20.693 dong, ten opzichte van voordien 19.490 wong. Johanna Chua, in Hong Kong head of Asian economic research bij Citigroup, is van mening dat Vietnam er beter zou aan gedaan om de basisrente te verhogen. Blijkbaar durfde de State Bank of Vietnam het niet aan om de rente te verhogen. Het is al de 4de keer in 15 maanden tijd dat Vietnam de koers van de dong liet devalueren. De vraag is echter of een devaluatie gaat volstaan om de problemen in Vietnam op te lossen.