Vietnam, China en Japan zijn volgens hem kanshebbers voor 2013, deze beurzen zijn in 2012 achtergebleven op de meeste andere wereldbeurzen.

Veel van die wereldbeurzen raken stilaan overgewaardeerd en Faber adviseert om daar gedeeltelijk winst te nemen. Vervolgens kan worden overgestapt naar vermelde beurzen die op basis van de koers-winstverhoudingen nog steeds redelijk gewaardeerd zijn.

Daarbij kijkt hij op de eerste plaats naar de Amerikaanse beurs.

Technisch is het plaatje voor de S&P 500 Index aan het verslechteren en een stevige correctie valt volgens Faber niet uit te sluiten. Hij verwacht ook dat de Amerikaanse dollar op termijn zal verzwakken, wat opnieuw in het voordeel van het goud kan spelen.

Vietnam, China en Japan zijn volgens hem kanshebbers voor 2013, deze beurzen zijn in 2012 achtergebleven op de meeste andere wereldbeurzen. Veel van die wereldbeurzen raken stilaan overgewaardeerd en Faber adviseert om daar gedeeltelijk winst te nemen. Vervolgens kan worden overgestapt naar vermelde beurzen die op basis van de koers-winstverhoudingen nog steeds redelijk gewaardeerd zijn. Daarbij kijkt hij op de eerste plaats naar de Amerikaanse beurs. Technisch is het plaatje voor de S&P 500 Index aan het verslechteren en een stevige correctie valt volgens Faber niet uit te sluiten. Hij verwacht ook dat de Amerikaanse dollar op termijn zal verzwakken, wat opnieuw in het voordeel van het goud kan spelen.