Opvallend is dat de dienstensector deze maand hardere klappen kreeg dan de economen hadden durven vermoeden.

Vooral dienstgerichte bedrijven als hotels en banken hebben het niet onder de markt, ze ontslaan op grote schaal werknemers. De Purchasing Managers' Indexes zoals die door Markit worden opgesteld, laten niet veel goeds vermoeden. De Europese economie zal nog harde noten te kraken krijgen.

De flash service sector PMI staat op 45,70, het is van juli 2009 dat deze index voor de dienstensector nog zo lag stond.

Met nog meer besparingen op komst is het twijfelachtig dat de Europese economie zich zal kunnen herstellen. 2013 belooft dus een bijzonder moeilijk jaar te worden.

Opvallend is dat de dienstensector deze maand hardere klappen kreeg dan de economen hadden durven vermoeden. Vooral dienstgerichte bedrijven als hotels en banken hebben het niet onder de markt, ze ontslaan op grote schaal werknemers. De Purchasing Managers' Indexes zoals die door Markit worden opgesteld, laten niet veel goeds vermoeden. De Europese economie zal nog harde noten te kraken krijgen. De flash service sector PMI staat op 45,70, het is van juli 2009 dat deze index voor de dienstensector nog zo lag stond. Met nog meer besparingen op komst is het twijfelachtig dat de Europese economie zich zal kunnen herstellen. 2013 belooft dus een bijzonder moeilijk jaar te worden.