Een tweede mogelijkheid is financiële repressie, een scenario waarin het spaargeld van de Japanners zou aangepakt worden. De kans op een dergelijk scenario zou 40% bedragen. Een derde mogelijkheid is hoge inflatie, wat 15% kans op slagen zou maken.

Tenslotte is er nog 10% kans dat Abenomics inderdaad zal werken. Maar zelfs in laatstgenoemd scenario blijft Japan opgezadeld met een aantal problemen waar een oplossing voor moet worden gezocht, zoals de oplopende schuldenberg en een sociaal systeem dat grote gebreken vertoont.

Een tweede mogelijkheid is financiële repressie, een scenario waarin het spaargeld van de Japanners zou aangepakt worden. De kans op een dergelijk scenario zou 40% bedragen. Een derde mogelijkheid is hoge inflatie, wat 15% kans op slagen zou maken. Tenslotte is er nog 10% kans dat Abenomics inderdaad zal werken. Maar zelfs in laatstgenoemd scenario blijft Japan opgezadeld met een aantal problemen waar een oplossing voor moet worden gezocht, zoals de oplopende schuldenberg en een sociaal systeem dat grote gebreken vertoont.