Het blijft een opmerkelijke vaststelling: de Amerikaanse beurzen lijken gestart te zijn met een nieuwe dalende trend terwijl de Europese beurzen zich trachten op te houden in de buurt van hun recente koerstoppen.

Het illustreert de hevige strijd tussen de stieren (de beursoptimisten) en de beren (de beurspessimisten). Geert Van Herck vraagt zich wel af hoe lang de Europese beurzen nog gaan standhouden. Hij geeft vier redenen waarom de Europese beurzen kunnen gaan dalen.

S&P 500 neemt het voortouw in neerwaartse beweging!

Ten eerste blijft Wall Street de toonaangevende markt die een grote impact heeft op de rest van de wereld. Ten tweede

wordt het economisch beeld steeds somberder.

En daarmee bedoelt Geert Van Herck vooral de economische indicatoren die uit China komen. Ten derde blijven de vluchthavens enorm in trek: de Amerikaanse en Duitse 10-jaarsrentes zetten hun daling verder en de dollar verstevigt. Ten vierde: wat brengt het resultatenseizoen?

In de VSA gaven twee ondernemingen uit de halfgeleidersector (een sector die nauw verbonden is met de globale investeringscyclus) een winstwaarschuwing. Tenslotte is het technisch plaatje voor de Amerikaanse markt verder verslechterd.

Om al deze redenen blijft Geert Van Herck voorzichtig en vindt hij het verstandiger gerealiseerde koerswinsten te realiseren dan

aandelen bij te kopen.

Het blijft een opmerkelijke vaststelling: de Amerikaanse beurzen lijken gestart te zijn met een nieuwe dalende trend terwijl de Europese beurzen zich trachten op te houden in de buurt van hun recente koerstoppen. Het illustreert de hevige strijd tussen de stieren (de beursoptimisten) en de beren (de beurspessimisten). Geert Van Herck vraagt zich wel af hoe lang de Europese beurzen nog gaan standhouden. Hij geeft vier redenen waarom de Europese beurzen kunnen gaan dalen. S&P 500 neemt het voortouw in neerwaartse beweging! Ten eerste blijft Wall Street de toonaangevende markt die een grote impact heeft op de rest van de wereld. Ten tweede wordt het economisch beeld steeds somberder. En daarmee bedoelt Geert Van Herck vooral de economische indicatoren die uit China komen. Ten derde blijven de vluchthavens enorm in trek: de Amerikaanse en Duitse 10-jaarsrentes zetten hun daling verder en de dollar verstevigt. Ten vierde: wat brengt het resultatenseizoen? In de VSA gaven twee ondernemingen uit de halfgeleidersector (een sector die nauw verbonden is met de globale investeringscyclus) een winstwaarschuwing. Tenslotte is het technisch plaatje voor de Amerikaanse markt verder verslechterd. Om al deze redenen blijft Geert Van Herck voorzichtig en vindt hij het verstandiger gerealiseerde koerswinsten te realiseren dan aandelen bij te kopen.