In 2010 had het IMF al een lijst opgesteld met 25 landen waar een regelmatig toezicht op de bankensector noodzakelijk is. De crisis van 2008-2009 heeft namelijk aangetoond hoe snel een crisis van het ene land naar het andere kan overslaan. Het besmettingsgevaar moet dus niet worden onderschat.

Momenteel onderzoekt het IMF hoe zo'n besmetting verloopt, waarbij onder andere de links tussen de verschillende beurzen tegen het licht worden gelegd. Er is echter geen reden tot paniek, de kans is klein dat Denemarken, Finland, Noorwegen en Polen al meteen zwaar onderuit zullen gaan.

In 2010 had het IMF al een lijst opgesteld met 25 landen waar een regelmatig toezicht op de bankensector noodzakelijk is. De crisis van 2008-2009 heeft namelijk aangetoond hoe snel een crisis van het ene land naar het andere kan overslaan. Het besmettingsgevaar moet dus niet worden onderschat. Momenteel onderzoekt het IMF hoe zo'n besmetting verloopt, waarbij onder andere de links tussen de verschillende beurzen tegen het licht worden gelegd. Er is echter geen reden tot paniek, de kans is klein dat Denemarken, Finland, Noorwegen en Polen al meteen zwaar onderuit zullen gaan.