De Amerikaanse centrale bank plukt maar dollars uit de lucht, zonder dat daar een bepaalde dekking tegenover staat. Reden nummer twee is uiteraard de fiscale klip, die de Amerikaanse politiek blijft achtervolgen. Er werd eind december weliswaar een oplossing gevonden, maar die kan alleen maar tijdelijk zijn.

Ten derde is er het debat over het verhogen van het Amerikaans kredietplafond, waar voor eind februari een beslissing over moet vallen. Tenslotte is er nog een vierde factor die de U.S. Dollar Index doet verzwakken en dat is de vrees voor meer downgradings van de Amerikaanse kredietrating.

De Amerikaanse centrale bank plukt maar dollars uit de lucht, zonder dat daar een bepaalde dekking tegenover staat. Reden nummer twee is uiteraard de fiscale klip, die de Amerikaanse politiek blijft achtervolgen. Er werd eind december weliswaar een oplossing gevonden, maar die kan alleen maar tijdelijk zijn. Ten derde is er het debat over het verhogen van het Amerikaans kredietplafond, waar voor eind februari een beslissing over moet vallen. Tenslotte is er nog een vierde factor die de U.S. Dollar Index doet verzwakken en dat is de vrees voor meer downgradings van de Amerikaanse kredietrating.