Enkele jaren geleden sprak Warren Buffett in verband met de derivaten of afgeleide producten nog als over levensgevaarlijke destructieve werktuigen. De banken hebben het lesje van de vorige financiële crisis blijkbaar nog altijd niet geleerd, er staan meer derivaten uit als ooit te voren.

Bovendien blijken banken die niet aan het spelletje met de derivaten meedoen het vaak niet te redden. Het aantal Amerikaanse banken is teruggevallen van meer dan 18.000 tot minder dan 8000 banken, waarbij vooral de kleinere banken met minder dan 100 miljoen dollar aan activa zijn verdwenen. Deze banken waren inderdaad te klein om mee te doen aan het derivatenspelletje.

Enkele jaren geleden sprak Warren Buffett in verband met de derivaten of afgeleide producten nog als over levensgevaarlijke destructieve werktuigen. De banken hebben het lesje van de vorige financiële crisis blijkbaar nog altijd niet geleerd, er staan meer derivaten uit als ooit te voren. Bovendien blijken banken die niet aan het spelletje met de derivaten meedoen het vaak niet te redden. Het aantal Amerikaanse banken is teruggevallen van meer dan 18.000 tot minder dan 8000 banken, waarbij vooral de kleinere banken met minder dan 100 miljoen dollar aan activa zijn verdwenen. Deze banken waren inderdaad te klein om mee te doen aan het derivatenspelletje.