Precies vanwege het goedkope geld gaan de banken overdreven risico's nemen en die kunnen de economie grote schade gaan toebrengen.

Yellen was voorstander van de politiek gevoerd door de FED om de rente laag te houden, maar is nu toch iets voorzichtiger geworden.

Zij staat weliswaar nog steeds achter die politiek, maar wil met haar waarschuwing zeggen dat de rente niet te lang te laag mag worden gehouden. Nieuwe zeepbellen in de prijzen van grondstoffen, obligaties enzovoort zijn dan niet uitgesloten.

Of de FED op meeting van 2 en 3 november haar monetaire politiek verder gaat verruimen, liet Yellen in het midden. Zij was tussen 2004 en onlangs president van de Federal Reserve Bank of San Francisco

Precies vanwege het goedkope geld gaan de banken overdreven risico's nemen en die kunnen de economie grote schade gaan toebrengen. Yellen was voorstander van de politiek gevoerd door de FED om de rente laag te houden, maar is nu toch iets voorzichtiger geworden. Zij staat weliswaar nog steeds achter die politiek, maar wil met haar waarschuwing zeggen dat de rente niet te lang te laag mag worden gehouden. Nieuwe zeepbellen in de prijzen van grondstoffen, obligaties enzovoort zijn dan niet uitgesloten. Of de FED op meeting van 2 en 3 november haar monetaire politiek verder gaat verruimen, liet Yellen in het midden. Zij was tussen 2004 en onlangs president van de Federal Reserve Bank of San Francisco