1. De VFB handhaaft zijn stemadvies en stelt voor op de aandeelhoudersvergaderingen van 8 en 9 april de Fortis-transacties en de andere punten op de dagorde goed te keuren. Ook omwille van het aantreden van nieuwe aandeelhouders sinds 14 oktober 2008, verwacht de VFB dat een meerderheid van de aanwezige aandeelhouders een positieve stem zal uitbrengen. Verder vechten tegen de Belgische Staat en BNPP is misschien moedig maar uitzichtloos.

2. De VFB blijft teleurgesteld over wat er na de ramp van september 2008 voor de Fortis-aandeelhouders overblijft. Gezien de complexiteit en de geringe transparantie van enkele componenten van de balans, komt Fortis Holding zelfs tijdelijk niet meer in aanmerking als langetermijnbelegging voor particuliere aandeelhouders. Fortis Holding is tot nader orde een trading-aandeel en geen goede-huisvaderaandeel.

3. Om verdere commerciële schade bij Fortis Bank te vermijden, met name in Vlaanderen, moet BNPP zo snel mogelijk en tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden Belgische beleggers bij zijn kapitaal betrekken. Fortis Bank kan bvb. aan de aandeelhouders van Fortis Holding, obligaties aanbieden die in aandelen BNPP kunnen worden geconverteerd. Deze uitgifte impliceert dat BNPP in België op korte termijn een actief investor-relationsbeleid opzet, ook en vooral in het Nederlands.

1. De VFB handhaaft zijn stemadvies en stelt voor op de aandeelhoudersvergaderingen van 8 en 9 april de Fortis-transacties en de andere punten op de dagorde goed te keuren. Ook omwille van het aantreden van nieuwe aandeelhouders sinds 14 oktober 2008, verwacht de VFB dat een meerderheid van de aanwezige aandeelhouders een positieve stem zal uitbrengen. Verder vechten tegen de Belgische Staat en BNPP is misschien moedig maar uitzichtloos. 2. De VFB blijft teleurgesteld over wat er na de ramp van september 2008 voor de Fortis-aandeelhouders overblijft. Gezien de complexiteit en de geringe transparantie van enkele componenten van de balans, komt Fortis Holding zelfs tijdelijk niet meer in aanmerking als langetermijnbelegging voor particuliere aandeelhouders. Fortis Holding is tot nader orde een trading-aandeel en geen goede-huisvaderaandeel. 3. Om verdere commerciële schade bij Fortis Bank te vermijden, met name in Vlaanderen, moet BNPP zo snel mogelijk en tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden Belgische beleggers bij zijn kapitaal betrekken. Fortis Bank kan bvb. aan de aandeelhouders van Fortis Holding, obligaties aanbieden die in aandelen BNPP kunnen worden geconverteerd. Deze uitgifte impliceert dat BNPP in België op korte termijn een actief investor-relationsbeleid opzet, ook en vooral in het Nederlands.