Hierbij werd vooral gepolst naar de gelijkenissen en verschillen tussen de situatie op vandaag en de toenmalige Grote Depressie. P&B Invest kwam even terug op deze interviews.

De 103-jarige Irvin Kahn was hierbij het eerst aan het woord. Dhr Kahn werkte als aandelenanalist doorheen de jaren '30 voor Benjamin Graham, de leermeester van Warren Buffett. Op dit moment is dhr Kahn de voorzitter van zijn beleggingsonderneming, Kahn Brothers Group.

'De vergelijkingen met de Grote Depressie zijn volgens mij absurd. Toendertijd weigerde de Amerikaanse centrale bank om de banken te helpen en deed ze op monetair vlak quasi niets. Vandaag drukt de Amerikaanse centrale bank duizenden miljarden dollars om de economie recht te helpen, krijgen de mensen garanties op hun rekeningen en is er een algemeen gevoel dat de overheid al het mogelijke doet om een economische depressie te voorkomen.
Daarmee wil ik niet de problemen minimaliseren en staatsobligaties zouden daarom een deel van je portefeuille moeten uitmaken. Maar als een belegger die tientallen recessie's gezien heeft, kan ik enkel zeggen dat dit deel uitmaakt van de natuurlijke cycli. Aandelenbeleggers hebben geen enkele reden momenteel om pessimistisch te zijn,' aldus Irvin Kahn.

Vervolgens was het de beurt aan Seth Glickenhaus. Deze 95-jarige vermogensbeheerder was een obligatiehandelaar doorheen de jaren '30.

'Ik ben een grote fan van president Obama. Hij kan mogelijks hetzelfde effect genereren als Roosevelt deed gedurende de jaren '30 alhoewel het niet eenvoudig zal zijn. Sommige sectoren zoals de autosector, de beleggingsondernemingen en de vastgoedmarkt zullen waarschijnlijk niet meer terugkeren naar hun vroegere glorie. Dit zal de werkloosheidsgraad hoger duwen. Toch denk ik niet dat we een herhaling krijgen van de jaren '30. De sociale vangnetten van vandaag waren er niet doorheen de jaren '30 wat de pijn zal verzachten.'

'Belangrijk is verder de kracht van de opkomende landen zoals China, India en Brazilië waar de economische groei vertraagt maar waar nog steeds van groei kan gesproken worden. Volgens mij zien we binnenkort een nieuwe haussemarkt in aandelen die jaren zal duren,' aldus Seth Glickenhaus.

Hierbij werd vooral gepolst naar de gelijkenissen en verschillen tussen de situatie op vandaag en de toenmalige Grote Depressie. P&B Invest kwam even terug op deze interviews. De 103-jarige Irvin Kahn was hierbij het eerst aan het woord. Dhr Kahn werkte als aandelenanalist doorheen de jaren '30 voor Benjamin Graham, de leermeester van Warren Buffett. Op dit moment is dhr Kahn de voorzitter van zijn beleggingsonderneming, Kahn Brothers Group.'De vergelijkingen met de Grote Depressie zijn volgens mij absurd. Toendertijd weigerde de Amerikaanse centrale bank om de banken te helpen en deed ze op monetair vlak quasi niets. Vandaag drukt de Amerikaanse centrale bank duizenden miljarden dollars om de economie recht te helpen, krijgen de mensen garanties op hun rekeningen en is er een algemeen gevoel dat de overheid al het mogelijke doet om een economische depressie te voorkomen. Daarmee wil ik niet de problemen minimaliseren en staatsobligaties zouden daarom een deel van je portefeuille moeten uitmaken. Maar als een belegger die tientallen recessie's gezien heeft, kan ik enkel zeggen dat dit deel uitmaakt van de natuurlijke cycli. Aandelenbeleggers hebben geen enkele reden momenteel om pessimistisch te zijn,' aldus Irvin Kahn.Vervolgens was het de beurt aan Seth Glickenhaus. Deze 95-jarige vermogensbeheerder was een obligatiehandelaar doorheen de jaren '30. 'Ik ben een grote fan van president Obama. Hij kan mogelijks hetzelfde effect genereren als Roosevelt deed gedurende de jaren '30 alhoewel het niet eenvoudig zal zijn. Sommige sectoren zoals de autosector, de beleggingsondernemingen en de vastgoedmarkt zullen waarschijnlijk niet meer terugkeren naar hun vroegere glorie. Dit zal de werkloosheidsgraad hoger duwen. Toch denk ik niet dat we een herhaling krijgen van de jaren '30. De sociale vangnetten van vandaag waren er niet doorheen de jaren '30 wat de pijn zal verzachten.' 'Belangrijk is verder de kracht van de opkomende landen zoals China, India en Brazilië waar de economische groei vertraagt maar waar nog steeds van groei kan gesproken worden. Volgens mij zien we binnenkort een nieuwe haussemarkt in aandelen die jaren zal duren,' aldus Seth Glickenhaus.