De vraag naar basismetalen is erg cyclisch en het vooruitzicht op een lagere groei gaf vorige week aanleiding tot forse prijsdalingen. De koperprijs daalde met 5,7 procent.

Het einde van de staking bij Escondida, de grootste kopermijn ter wereld, lijkt in zicht. Arbeiders legden sinds 21 juli het werk neer om betere loon- en arbeidsvoorwaarden af te dwingen.

Vorig weekend kon worden gestemd over een nieuw voorstel van de directie maar het is vooralsnog onduidelijk of een meerderheid zal worden gevonden om dit goed te keuren.

Escondida staat in voor 7 procent van de globale koperproductie. Door de staking ging dagelijks een productievolume van 3.000 ton verloren.

De vraag naar basismetalen is erg cyclisch en het vooruitzicht op een lagere groei gaf vorige week aanleiding tot forse prijsdalingen. De koperprijs daalde met 5,7 procent. Het einde van de staking bij Escondida, de grootste kopermijn ter wereld, lijkt in zicht. Arbeiders legden sinds 21 juli het werk neer om betere loon- en arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Vorig weekend kon worden gestemd over een nieuw voorstel van de directie maar het is vooralsnog onduidelijk of een meerderheid zal worden gevonden om dit goed te keuren. Escondida staat in voor 7 procent van de globale koperproductie. Door de staking ging dagelijks een productievolume van 3.000 ton verloren.