Patrick Chovanec, associate professor aan de Tsinghua University's School of Economics and Management, is van mening dat in een snel groeiende markt een aantal problemen makkelijk verstopt kunnen worden. Die problemen komen echter aan de oppervlakte zodra de economie vertraagt.

Groot aantal bedrijven kan onder stress komen

Volgens Chovanec stelt een verzwakkende economie het business model van de Chinese bedrijven in vraag, een groot aantal bedrijven kan onder stress komen.

De vraag is of de Chinese bedrijfswereld al tegen deze vorm van stress bestand zijn, Chovanec vreest dat dit in een aantal gevallen niet zo zal zijn.

Steven Chow, analist bij Kingsway Group Research, is van mening dat alle Chinese bedrijven hun corporate governance zullen moeten versterken. Het vergt namelijk heel wat inspanningen van het management om competitief te blijven in een vertragende markt.

Patrick Chovanec, associate professor aan de Tsinghua University's School of Economics and Management, is van mening dat in een snel groeiende markt een aantal problemen makkelijk verstopt kunnen worden. Die problemen komen echter aan de oppervlakte zodra de economie vertraagt.Groot aantal bedrijven kan onder stress komen Volgens Chovanec stelt een verzwakkende economie het business model van de Chinese bedrijven in vraag, een groot aantal bedrijven kan onder stress komen. De vraag is of de Chinese bedrijfswereld al tegen deze vorm van stress bestand zijn, Chovanec vreest dat dit in een aantal gevallen niet zo zal zijn. Steven Chow, analist bij Kingsway Group Research, is van mening dat alle Chinese bedrijven hun corporate governance zullen moeten versterken. Het vergt namelijk heel wat inspanningen van het management om competitief te blijven in een vertragende markt.