De Rechtbank van Koophandel heeft vanmorgen uitspraak gedaan in het kortgeding aangespannen door het advocatenkantoor van Modrikamen, Deminor en Test Aankoop. Die wilden bekomen dat een deel van de aangemelde aandelen niet mogen meestemmen op de algemene aandeelhoudersvergadering in Gent, maar kregen dus nul op het request.

Er werden 650 miljoen aandelen voor de AV aangemeld en dat zijn er ongeveer 150 miljoen meer dan bij de vorige keer. Het aantal is hoger dan verwacht, want vorige week zag het er naar uit dat maar 600 miljoen aandelen vertegenwoordigd zijn.

Modrikamen en zijn bondgenoten gingen er van uit 7% van de aangemelde aandelen op één of andere manier aan Fortis of aan BNP Paribas gelinkt kunnen worden. Er zou dus sprake zijn van een actie die achter de schermen werd uitgevoerd om de uitslag van de stemming te beïnvloeden, aangezien Fortis volmachten voor die aandelen zou hebben.

Er was onder sprake van beleggingsfondsen en andere institutionele beleggers uit het buitenland die met grote pakketten aandelen straks op de AV aanwezig zouden zijn.

Van de Rechtbank van Koophandel werd daarom gevraagd om 170 miljoen aandelen niet te laten meestemmen, een verzoek waar de rechtbank dus niet op inging. Het zouden precies die stemmen zijn die de balans richting 'ja' kunnen doen overslaan. De opheffing van de aandeelhoudersvergadering werd echter niet gevraagd.

De Rechtbank van Koophandel heeft vanmorgen uitspraak gedaan in het kortgeding aangespannen door het advocatenkantoor van Modrikamen, Deminor en Test Aankoop. Die wilden bekomen dat een deel van de aangemelde aandelen niet mogen meestemmen op de algemene aandeelhoudersvergadering in Gent, maar kregen dus nul op het request. Er werden 650 miljoen aandelen voor de AV aangemeld en dat zijn er ongeveer 150 miljoen meer dan bij de vorige keer. Het aantal is hoger dan verwacht, want vorige week zag het er naar uit dat maar 600 miljoen aandelen vertegenwoordigd zijn. Modrikamen en zijn bondgenoten gingen er van uit 7% van de aangemelde aandelen op één of andere manier aan Fortis of aan BNP Paribas gelinkt kunnen worden. Er zou dus sprake zijn van een actie die achter de schermen werd uitgevoerd om de uitslag van de stemming te beïnvloeden, aangezien Fortis volmachten voor die aandelen zou hebben. Er was onder sprake van beleggingsfondsen en andere institutionele beleggers uit het buitenland die met grote pakketten aandelen straks op de AV aanwezig zouden zijn. Van de Rechtbank van Koophandel werd daarom gevraagd om 170 miljoen aandelen niet te laten meestemmen, een verzoek waar de rechtbank dus niet op inging. Het zouden precies die stemmen zijn die de balans richting 'ja' kunnen doen overslaan. De opheffing van de aandeelhoudersvergadering werd echter niet gevraagd.