Maar men moet in het achterhoofd houden dat de verzekeringssector niet zo hard bestraft werd als de banksector. Het is juist dat het bedrijfsmodel van de verzekeraars voor zijn financiering niet afhankelijk is (of zeer weinig) van de kapitaalmarkten: verzekeringscontracten leveren immers positieve kasstromen op dankzij de bijdragen van de verzekerden.

En voor levensverzekeringscontracten worden de premies op lange termijn belegd. Het is dan ook te begrijpen waarom de verzekeringssector zich op de aandelenmarkt onderscheidt van de banksector. Binnen de sector gaf Arnaud Delaunay op 4 juli een koopadvies voor ING.

Maar men moet in het achterhoofd houden dat de verzekeringssector niet zo hard bestraft werd als de banksector. Het is juist dat het bedrijfsmodel van de verzekeraars voor zijn financiering niet afhankelijk is (of zeer weinig) van de kapitaalmarkten: verzekeringscontracten leveren immers positieve kasstromen op dankzij de bijdragen van de verzekerden. En voor levensverzekeringscontracten worden de premies op lange termijn belegd. Het is dan ook te begrijpen waarom de verzekeringssector zich op de aandelenmarkt onderscheidt van de banksector. Binnen de sector gaf Arnaud Delaunay op 4 juli een koopadvies voor ING.