Frank Vranken, Chief Strategist bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, wijst er op dat de perifere spreads opnieuw zijn toegenomen als gevolg van het toegenomen deflatiegevaar. Hoe langer de lange rente laag blijft, hoe negatiever dat is voor de Europese verzekeringssector.

Dat verklaart waarom aandelen als AXA en Generali het recent op de beurs niet zo goed hebben gedaan. Volgens Vrancken zullen de levensverzekeraars blijven lijden zolang de lange rente laag blijft. Anderzijds heeft deze sector alleszins nog potentieel.

Frank Vranken, Chief Strategist bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, wijst er op dat de perifere spreads opnieuw zijn toegenomen als gevolg van het toegenomen deflatiegevaar. Hoe langer de lange rente laag blijft, hoe negatiever dat is voor de Europese verzekeringssector. Dat verklaart waarom aandelen als AXA en Generali het recent op de beurs niet zo goed hebben gedaan. Volgens Vrancken zullen de levensverzekeraars blijven lijden zolang de lange rente laag blijft. Anderzijds heeft deze sector alleszins nog potentieel.