Deutsche Bank AG is van mening dat hetzelfde ook de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kan overkomen. De verzekering tegen een wanbetaling van de Amerikaanse en Britse overheidsschulden kan met andere woorden eveneens gaan oplopen.

Jim Reiss van Deutsche Bank ziet dat niet onmiddellijk gebeuren, maar blijft op zijn hoede voor de wat langere termijn. Zowel de VS als het UK zien de overheidsschulden eveneens aan een onrustwekkend tempo oplopen.

Credit-default swaps op de Griekse, Spaanse en Portugese overheidsschulden bereikten vorige week een nieuwe recordhoogte.

Reiss merkt op dat zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk met dezelfde problemen geconfronteerd worden, maar nog over het voordeel van een flexibele munt beschikken.

Daardoor beschikken ze nog over een verdedigingsmiddel wanneer de financiële markten hen zouden aanvallen. Voorlopig gaat de voorkeur van de beleggers uit naar gemakkelijkere prooien als Griekenland en Portugal.

Deutsche Bank AG is van mening dat hetzelfde ook de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kan overkomen. De verzekering tegen een wanbetaling van de Amerikaanse en Britse overheidsschulden kan met andere woorden eveneens gaan oplopen. Jim Reiss van Deutsche Bank ziet dat niet onmiddellijk gebeuren, maar blijft op zijn hoede voor de wat langere termijn. Zowel de VS als het UK zien de overheidsschulden eveneens aan een onrustwekkend tempo oplopen. Credit-default swaps op de Griekse, Spaanse en Portugese overheidsschulden bereikten vorige week een nieuwe recordhoogte. Reiss merkt op dat zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk met dezelfde problemen geconfronteerd worden, maar nog over het voordeel van een flexibele munt beschikken. Daardoor beschikken ze nog over een verdedigingsmiddel wanneer de financiële markten hen zouden aanvallen. Voorlopig gaat de voorkeur van de beleggers uit naar gemakkelijkere prooien als Griekenland en Portugal.