Deze beleggingsstrategie wordt wereldwijd door veel beleggers en traders toegepast: Raghee Horner, Ed Seykota, Jerry Parker of nog Richard Dennis met zijn beroemde "schildpadden"-strategie.

Al bijna vijf maanden raadt Delaunay onvermoeibaar aan om te beleggen in de Europese verzekeringssector.

Verschillende fundamentele redenen liggen aan de basis van deze trend.

Primo, de vele bijzondere waardeverminderingen die in de boeken van de verzekeraars werden opgenomen (als gevolg van de financiële crisis), worden steeds zeldzamer.

Hierdoor begint de winst per aandeel opnieuw toe te nemen. Secundo, de ingrepen van de centrale banken op de geldmarkt stellen enerzijds de financiële instellingen in staat zich tegen lage kosten te financieren en anderzijds wordt "de stress" in de markt voor staatsobligaties (die nog steeds de belangrijkste activa van de verzekeringsmaatschappijen uitmaken) verlicht.

Tenslotte zijn de waarderingen in deze sector na de zeer forse val van de financiële aandelen in de periode 2007 - 2011 (-65% voor de Europese verzekeraars) nog steeds zeer laag : zo wordt Aegon op de beursvloer bijvoorbeeld aan slechts 51% van zijn nettoactiefwaarde (d.w.z. de boekwaarde) verhandeld. Aegon krijgt in de sector nog steeds een koopadvies.

Deze beleggingsstrategie wordt wereldwijd door veel beleggers en traders toegepast: Raghee Horner, Ed Seykota, Jerry Parker of nog Richard Dennis met zijn beroemde "schildpadden"-strategie. Al bijna vijf maanden raadt Delaunay onvermoeibaar aan om te beleggen in de Europese verzekeringssector. Verschillende fundamentele redenen liggen aan de basis van deze trend. Primo, de vele bijzondere waardeverminderingen die in de boeken van de verzekeraars werden opgenomen (als gevolg van de financiële crisis), worden steeds zeldzamer. Hierdoor begint de winst per aandeel opnieuw toe te nemen. Secundo, de ingrepen van de centrale banken op de geldmarkt stellen enerzijds de financiële instellingen in staat zich tegen lage kosten te financieren en anderzijds wordt "de stress" in de markt voor staatsobligaties (die nog steeds de belangrijkste activa van de verzekeringsmaatschappijen uitmaken) verlicht. Tenslotte zijn de waarderingen in deze sector na de zeer forse val van de financiële aandelen in de periode 2007 - 2011 (-65% voor de Europese verzekeraars) nog steeds zeer laag : zo wordt Aegon op de beursvloer bijvoorbeeld aan slechts 51% van zijn nettoactiefwaarde (d.w.z. de boekwaarde) verhandeld. Aegon krijgt in de sector nog steeds een koopadvies.