Onder andere Euler Hermes en Atradius zijn gestopt met het verzekeren van de export richting Griekenland. Die beslissing heeft te maken met de vrees dat het land uit de eurozone gaat verdwijnen, een evenement waarvan de gevolgen onmogelijk ingeschat kunnen worden.

Doodssteek voor Griekse economie

Het zich terugtrekken van de verzekeraars dreigt de doodssteek te geven aan de Griekse economie. Veel bedrijven, waarvan de meeste KMO's, zijn volledig afhankelijk van de import. Vanaf de tweede helft van het jaar dreigt nu een tekort aan grondstoffen, met alle gevolgen van dien.

Griekenland is bijvoorbeeld volledig afhankelijk van buitenlandse import wat medicijnen betreft. Tenzij de verzekeraars hun houding wijzigen, dreigt de Griekse economie nog veel dieper gat te vallen. Het is nu al het vijfde jaar op rij dat de Griekse economie zich in een recessie bevindt.

Onder andere Euler Hermes en Atradius zijn gestopt met het verzekeren van de export richting Griekenland. Die beslissing heeft te maken met de vrees dat het land uit de eurozone gaat verdwijnen, een evenement waarvan de gevolgen onmogelijk ingeschat kunnen worden. Doodssteek voor Griekse economie Het zich terugtrekken van de verzekeraars dreigt de doodssteek te geven aan de Griekse economie. Veel bedrijven, waarvan de meeste KMO's, zijn volledig afhankelijk van de import. Vanaf de tweede helft van het jaar dreigt nu een tekort aan grondstoffen, met alle gevolgen van dien. Griekenland is bijvoorbeeld volledig afhankelijk van buitenlandse import wat medicijnen betreft. Tenzij de verzekeraars hun houding wijzigen, dreigt de Griekse economie nog veel dieper gat te vallen. Het is nu al het vijfde jaar op rij dat de Griekse economie zich in een recessie bevindt.