Zowel de federale als de lokale overheden moeten onmiddellijk gaan bezuinigen, want de situatie dreigt volgens Wilson uit de hand te lopen. Kostenbesparingen zijn daarom onvermijdelijk.

De bezorgdheid over de begrotingstekorten en over problemen voor het aantrekken van vers geld kan de waarde van obligaties uitgegeven door lokale overheden in waarde doen dalen. In een 'default'-scenario gelooft Wilson echter niet.

Allstate heeft de eigen portefeuille in obligaties uitgegeven door lokale overheden al gedurende drie kwartalen op rij afgebouwd. Op 30 juni had de verzekeraar nog voor 20,1 miljard dollar aan obligaties uitgegeven door lokale overheden in portefeuille.

De banken hebben die obligaties echter nog steeds volop in portefeuille. Volgens cijfers verstrekt door de FED hebben de banken hun posities in deze obligaties sinds 2003 met 84 miljard dollar verhoogd.

Warren Buffett had vorige maand de Financial Crisis Inquiry Commission al gewaarschuwd dat obligaties uitgegeven door lokale overheden een 'afschuwelijk' probleem opleverden.

De staat Illinois heeft een schuld van 13 miljard dollar uitstaan, of ongeveer de helft van de begroting van de staat. De kosten om zich te verzekeren tegen een wanbetaling van de verzekeraar zijn dit jaar al meer dan verdubbeld.

Zowel de federale als de lokale overheden moeten onmiddellijk gaan bezuinigen, want de situatie dreigt volgens Wilson uit de hand te lopen. Kostenbesparingen zijn daarom onvermijdelijk. De bezorgdheid over de begrotingstekorten en over problemen voor het aantrekken van vers geld kan de waarde van obligaties uitgegeven door lokale overheden in waarde doen dalen. In een 'default'-scenario gelooft Wilson echter niet. Allstate heeft de eigen portefeuille in obligaties uitgegeven door lokale overheden al gedurende drie kwartalen op rij afgebouwd. Op 30 juni had de verzekeraar nog voor 20,1 miljard dollar aan obligaties uitgegeven door lokale overheden in portefeuille. De banken hebben die obligaties echter nog steeds volop in portefeuille. Volgens cijfers verstrekt door de FED hebben de banken hun posities in deze obligaties sinds 2003 met 84 miljard dollar verhoogd. Warren Buffett had vorige maand de Financial Crisis Inquiry Commission al gewaarschuwd dat obligaties uitgegeven door lokale overheden een 'afschuwelijk' probleem opleverden. De staat Illinois heeft een schuld van 13 miljard dollar uitstaan, of ongeveer de helft van de begroting van de staat. De kosten om zich te verzekeren tegen een wanbetaling van de verzekeraar zijn dit jaar al meer dan verdubbeld.