De verwerkende industrie in de Verenigde Staten krabbelde in september weer overeind, waarbij de ISM-index (de index van de aankoopmanagers in de fabrieken) opnieuw boven 50 uitkwam. De index werd berekend op 51,50, tegenover 49,60 in augustus.

Daarmee werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen, want de consensus lag slechts op een indexstand van 49,70 euro.
Het was voor het eerst sinds mei dat de index weer door de kaap van 50 steeg.

Toch is het nog te vroeg om al victorie te kraaien, een andere subelementen van ISM-index geven aan dat er nog altijd sprake is van een economische krimp. Zo vertonen de uitgaven voor de bouw nog steeds een dalende trend.

Health Care biedt nog uitstekende beleggingsperspectieven

De sector Health Care is volgens Theodoor Gilissen Bankiers in de afgelopen jaren een uitstekende beleggings-categorie gebleken. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa is deze defensieve sector uitgebroken naar nieuwe hoogtepunten.

Sinds vorig jaar is de vraag naar aandelen relatief sterk toegenomen, hetgeen ook blijkt uit de stijgende trendlijn onder de bodems van de relatieve sterkte ten opzichte van de brede beursgraadmeters.

Hoewel de sector 'Health Care' niet immuun is voor grote correctieve fasen zoals in 2008 biedt deze sector volgens Theodoor Gilissen Bankiers perspectieven voor de aandelenbelegger in moeilijke fasen in de aandelenmarkt.

De verwerkende industrie in de Verenigde Staten krabbelde in september weer overeind, waarbij de ISM-index (de index van de aankoopmanagers in de fabrieken) opnieuw boven 50 uitkwam. De index werd berekend op 51,50, tegenover 49,60 in augustus. Daarmee werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen, want de consensus lag slechts op een indexstand van 49,70 euro. Het was voor het eerst sinds mei dat de index weer door de kaap van 50 steeg. Toch is het nog te vroeg om al victorie te kraaien, een andere subelementen van ISM-index geven aan dat er nog altijd sprake is van een economische krimp. Zo vertonen de uitgaven voor de bouw nog steeds een dalende trend. Health Care biedt nog uitstekende beleggingsperspectievenDe sector Health Care is volgens Theodoor Gilissen Bankiers in de afgelopen jaren een uitstekende beleggings-categorie gebleken. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa is deze defensieve sector uitgebroken naar nieuwe hoogtepunten. Sinds vorig jaar is de vraag naar aandelen relatief sterk toegenomen, hetgeen ook blijkt uit de stijgende trendlijn onder de bodems van de relatieve sterkte ten opzichte van de brede beursgraadmeters. Hoewel de sector 'Health Care' niet immuun is voor grote correctieve fasen zoals in 2008 biedt deze sector volgens Theodoor Gilissen Bankiers perspectieven voor de aandelenbelegger in moeilijke fasen in de aandelenmarkt.