Dat zal echter nog tijd en moeite vergen, want de verwarring rond de affaire Cyprus heeft zijn top bereikt. De banken blijven nu tot en met donderdag dicht, waar eerst was gesteld dat ze vandaag opnieuw zouden opgaan. De overheid vreest dat een heropening van de banken op een bungeesprong zal neerkomen.

Jeroen Dijsselbloem, de Nederlandse minister van Financiën, heeft de verwarring gisteren nog een handje toegestoken door te verklaren dat de oplossing voor Cyprus een 'blauwdruk' voor andere Europese landen zou kunnen worden. De financiële markten verschoten zich een hoedje, zodat Dijsselbloem zijn woorden snel moest inslikken.

Dat zal echter nog tijd en moeite vergen, want de verwarring rond de affaire Cyprus heeft zijn top bereikt. De banken blijven nu tot en met donderdag dicht, waar eerst was gesteld dat ze vandaag opnieuw zouden opgaan. De overheid vreest dat een heropening van de banken op een bungeesprong zal neerkomen. Jeroen Dijsselbloem, de Nederlandse minister van Financiën, heeft de verwarring gisteren nog een handje toegestoken door te verklaren dat de oplossing voor Cyprus een 'blauwdruk' voor andere Europese landen zou kunnen worden. De financiële markten verschoten zich een hoedje, zodat Dijsselbloem zijn woorden snel moest inslikken.