Ook Ronald Reagan kreeg het destijds zodanig op zijn heupen van de uiteenlopende adviezen en de eindeloze nuancering van meningen dat hij radeloos uit riep "bring me a one armed economist".

Toen zijn stafmedewerkers verbaasd vroegen waarom antwoordde, hij laconiek : "always on the one hand , but also on the other hand. Ik wil eens een eenduidig advies."

De huidige verwarring omtrent het al dan niet nuttig zijn van besparingen, vormt volgens professor Stefan Duchateau dus geen nieuw gegeven.

De disperse meningen zijn dikwijls gekleurd vanuit een verschil in politieke ideologie waarbij enige profileringsdrang nooit ver weg is . Maar het onderwerp is maatschappelijk te belangrijk om, na een grondige reflectie, zonder eenduidig advies te blijven.

Ook Ronald Reagan kreeg het destijds zodanig op zijn heupen van de uiteenlopende adviezen en de eindeloze nuancering van meningen dat hij radeloos uit riep "bring me a one armed economist". Toen zijn stafmedewerkers verbaasd vroegen waarom antwoordde, hij laconiek : "always on the one hand , but also on the other hand. Ik wil eens een eenduidig advies." De huidige verwarring omtrent het al dan niet nuttig zijn van besparingen, vormt volgens professor Stefan Duchateau dus geen nieuw gegeven. De disperse meningen zijn dikwijls gekleurd vanuit een verschil in politieke ideologie waarbij enige profileringsdrang nooit ver weg is . Maar het onderwerp is maatschappelijk te belangrijk om, na een grondige reflectie, zonder eenduidig advies te blijven.