Hierop loopt de Amerikaanse beurs lekker door. Zo kon de Dow Jones vorige week de 11.000-barrière slechten. Europese beurzen verliezen echter momentum.

De cijferpublicaties over het eerste kwartaal komen later op gang en onduidelijkheid rondom de Griekse overheidsfinanciering houdt de markt in de greep.

De toezegging van de leiders van de Europese Unie dat er EUR 30 miljard beschikbaar is bij een mogelijke steunaanvraag door Griekenland, verandert hier niets aan.

Jammer volgens ABN Amro dat een positief bericht over de sterke economische groei van China (+12%) de beurzen in Azië niet vooruit kon brengen. Hier zet de discussie over de herwaardering van de Chinese yuan ten opzichte van de dollar nog altijd een rem.

Wie het veld overziet, krijgt het vermoeden dat de beurskoersen langzaam aan het algemeen gunstige beeld hebben ingeprijsd. Dat kan twee zaken betekenen.

Het moment om beleggersgeld veilig te stellen komt nabij. De andere optie is dat beleggers zeer positieve ontwikkelingen wel gaan belonen met een koerssprong en tegenvallende ontwikkelingen gaan afstraffen. Het is de inschatting van ABN Amro dat de beurs in deze fase terecht is gekomen.

De index zal niet hard van zijn plek komen en daarmee verschuift het spel naar selectie van individuele aandelen om degelijke portefeuilles te bouwen.

Hierop loopt de Amerikaanse beurs lekker door. Zo kon de Dow Jones vorige week de 11.000-barrière slechten. Europese beurzen verliezen echter momentum. De cijferpublicaties over het eerste kwartaal komen later op gang en onduidelijkheid rondom de Griekse overheidsfinanciering houdt de markt in de greep. De toezegging van de leiders van de Europese Unie dat er EUR 30 miljard beschikbaar is bij een mogelijke steunaanvraag door Griekenland, verandert hier niets aan. Jammer volgens ABN Amro dat een positief bericht over de sterke economische groei van China (+12%) de beurzen in Azië niet vooruit kon brengen. Hier zet de discussie over de herwaardering van de Chinese yuan ten opzichte van de dollar nog altijd een rem. Wie het veld overziet, krijgt het vermoeden dat de beurskoersen langzaam aan het algemeen gunstige beeld hebben ingeprijsd. Dat kan twee zaken betekenen. Het moment om beleggersgeld veilig te stellen komt nabij. De andere optie is dat beleggers zeer positieve ontwikkelingen wel gaan belonen met een koerssprong en tegenvallende ontwikkelingen gaan afstraffen. Het is de inschatting van ABN Amro dat de beurs in deze fase terecht is gekomen. De index zal niet hard van zijn plek komen en daarmee verschuift het spel naar selectie van individuele aandelen om degelijke portefeuilles te bouwen.