Het bedrijf maakte over het eerste halfjaar weliswaar een beter dan verwachte REBIT bekend, maar de verwachtingen waren allesbehalve hooggespannen.

De REBIT kwam uit op 85 miljoen euro, tegenover een consensusverwachting van 82 miljoen euro. Vooral beter dan verwachte prestaties in Qatar krikten de REBIT op.

Consensusverwachtingen nog steeds te hoog

Volgens ING liggen de verwachtingen voor Bekaert nog steeds te hoog. De consensus gaat voor het volledige boekjaar uit van een REBIT van 186 miljoen euro, waar ING slechts rekent op 157 miljoen euro. De REBIT-marges zouden niet stijgen, zoals iedereen verwacht, maar toenemen.

De analisten van ING hebben hun verwachting wat de betreft de winst per aandeel voor 2014 met 20% verlaagd. Uitgaande van een 8x 2014F PER, werd het koersdoel voor het aandeel Bekaert verlaagd van 20 naar 16 euro. Tegen die achtergrond blijft het verkoopadvies voor het aandeel gehandhaafd.

Het bedrijf maakte over het eerste halfjaar weliswaar een beter dan verwachte REBIT bekend, maar de verwachtingen waren allesbehalve hooggespannen. De REBIT kwam uit op 85 miljoen euro, tegenover een consensusverwachting van 82 miljoen euro. Vooral beter dan verwachte prestaties in Qatar krikten de REBIT op. Consensusverwachtingen nog steeds te hoog Volgens ING liggen de verwachtingen voor Bekaert nog steeds te hoog. De consensus gaat voor het volledige boekjaar uit van een REBIT van 186 miljoen euro, waar ING slechts rekent op 157 miljoen euro. De REBIT-marges zouden niet stijgen, zoals iedereen verwacht, maar toenemen. De analisten van ING hebben hun verwachting wat de betreft de winst per aandeel voor 2014 met 20% verlaagd. Uitgaande van een 8x 2014F PER, werd het koersdoel voor het aandeel Bekaert verlaagd van 20 naar 16 euro. Tegen die achtergrond blijft het verkoopadvies voor het aandeel gehandhaafd.