Volgens een woordvoerder van de Duitse regering ontbreekt de legale basis om die faciliteit te verlenen. De risicopremies voor Spanje, Portugal, Italië en België zijn voor de derde dag op rij gedaald.

De verwachtingen met betrekking tot de Europese top zijn hooggespannen, zo stelt de Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou vast. Dat maakt dat er nogal wat ruimte is voor ontgoocheling.

De meeting van de Europese Unie op vrijdag 4 februari in Brussel wordt algemeen beschouwd als een algemene repititie voor de top van 25 maart, waar het Europees Stabiliteitsfonds moet worden versterkt.

Volgens een woordvoerder van de Duitse regering ontbreekt de legale basis om die faciliteit te verlenen. De risicopremies voor Spanje, Portugal, Italië en België zijn voor de derde dag op rij gedaald. De verwachtingen met betrekking tot de Europese top zijn hooggespannen, zo stelt de Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou vast. Dat maakt dat er nogal wat ruimte is voor ontgoocheling. De meeting van de Europese Unie op vrijdag 4 februari in Brussel wordt algemeen beschouwd als een algemene repititie voor de top van 25 maart, waar het Europees Stabiliteitsfonds moet worden versterkt.