Deze aankoop laat onze verwachtingen voor Caterpillar onveranderd. ABN Amro heeft een koopadvies en schat de reële waarde op USD 98.

Op het eerste gezicht denken de analisten van de bank dat de producten van Berg Propulsion een aanvulling zijn op het aanbod dat Caterpillar al heeft op het gebied van scheepsmotoren.

ABN Amro merkt op dat de inkomsten van het bedrijf relatief laag zijn, rond de USD 200 miljoen, vergeleken met de totale omzet van Caterpillar.

De USD 200 miljoen is slechts 0,3% van de USD 66 miljard die Caterpillar in 2012 bruto heeft omgezet.

ABN Amro ziet dat de wereldwijde handel via scheepvaart in de afgelopen maanden is afgenomen dankzij aanhoudende Europese uitdagingen.

Dit zal vooral zorgelijk zijn voor Berg Propulsion gegeven de vestigingsplaats. Toch heeft de bank het idee dat de orders die schepen in containers vervoeren, weer zullen aantrekken in vergelijking met het dieptepunt van vorig jaar.

Hoewel de hoeveelheid orders nog ver verwijderd is van niveaus van 2011.

Hoe dan ook heeft Berg kansen om verder te groeien op de markt voor scheepvaart, inclusief olie en gas en infrastructuur van windenergie en sleepboten.

Deze aankoop laat onze verwachtingen voor Caterpillar onveranderd. ABN Amro heeft een koopadvies en schat de reële waarde op USD 98. Op het eerste gezicht denken de analisten van de bank dat de producten van Berg Propulsion een aanvulling zijn op het aanbod dat Caterpillar al heeft op het gebied van scheepsmotoren. ABN Amro merkt op dat de inkomsten van het bedrijf relatief laag zijn, rond de USD 200 miljoen, vergeleken met de totale omzet van Caterpillar. De USD 200 miljoen is slechts 0,3% van de USD 66 miljard die Caterpillar in 2012 bruto heeft omgezet. ABN Amro ziet dat de wereldwijde handel via scheepvaart in de afgelopen maanden is afgenomen dankzij aanhoudende Europese uitdagingen. Dit zal vooral zorgelijk zijn voor Berg Propulsion gegeven de vestigingsplaats. Toch heeft de bank het idee dat de orders die schepen in containers vervoeren, weer zullen aantrekken in vergelijking met het dieptepunt van vorig jaar. Hoewel de hoeveelheid orders nog ver verwijderd is van niveaus van 2011. Hoe dan ook heeft Berg kansen om verder te groeien op de markt voor scheepvaart, inclusief olie en gas en infrastructuur van windenergie en sleepboten.