De groei in de private sector zal volgens consensusverwachtingen afzwakken van 168.000 naar zo'n 160.000 en de werkloosheid blijft met 7,8% boven de Fed-doelstelling.

Op woensdag komt ook de eerste schatting van de economische groei in het vierde kwartaal. Verwacht wordt dat deze is afgezwakt van 3,1% in het derde tot 1,2% in het vierde kwartaal.

Met name de handelsbalans, de voorraadvorming en lagere

overheidsbestedingen drukken de groei. De consument zal iets meer hebben uitgegeven.

Dat kan ook donderdag blijken als de persoonlijke bestedingen en het persoonlijke inkomen bekend worden. Het persoonlijke inkomen neemt toe als gevolg van meer gewerkte uren en hogere dividenduitkeringen.

De inkoopmanagers voor de industrie (vrijdag) zal verder boven de 50 stijgen. Dan komt ook de inkoopmanagersindex industrie voor China die zal toenemen tot 52.

De groei in de private sector zal volgens consensusverwachtingen afzwakken van 168.000 naar zo'n 160.000 en de werkloosheid blijft met 7,8% boven de Fed-doelstelling. Op woensdag komt ook de eerste schatting van de economische groei in het vierde kwartaal. Verwacht wordt dat deze is afgezwakt van 3,1% in het derde tot 1,2% in het vierde kwartaal. Met name de handelsbalans, de voorraadvorming en lagere overheidsbestedingen drukken de groei. De consument zal iets meer hebben uitgegeven. Dat kan ook donderdag blijken als de persoonlijke bestedingen en het persoonlijke inkomen bekend worden. Het persoonlijke inkomen neemt toe als gevolg van meer gewerkte uren en hogere dividenduitkeringen. De inkoopmanagers voor de industrie (vrijdag) zal verder boven de 50 stijgen. Dan komt ook de inkoopmanagersindex industrie voor China die zal toenemen tot 52.