De verwachting van een rentestijging doet de koers van de euro zodoende opnieuw stijgen. Sommige analisten zijn van mening dat de Europese Centrale Bank haar basisrente wel eens sneller dan verwacht zou kunnen verhogen.

Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3697 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,3650 dollar in New York. De Zwitserse frank steeg opnieuw tegenover de dollar.

Osao Iizuka, head foreign-exchange trading in Tokio bij Sumitomo Trust & Banking Co, is van mening dat de koers van de euro verder kan stijgen. Verschillende leden van de ECB hebben met betrekking tot de inflatie al dreigende taal gesproken.

De verwachting van een rentestijging doet de koers van de euro zodoende opnieuw stijgen. Sommige analisten zijn van mening dat de Europese Centrale Bank haar basisrente wel eens sneller dan verwacht zou kunnen verhogen. Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3697 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,3650 dollar in New York. De Zwitserse frank steeg opnieuw tegenover de dollar. Osao Iizuka, head foreign-exchange trading in Tokio bij Sumitomo Trust & Banking Co, is van mening dat de koers van de euro verder kan stijgen. Verschillende leden van de ECB hebben met betrekking tot de inflatie al dreigende taal gesproken.