China wordt geconfronteerd met een tekort aan diesel, zodat PetroChina, de grootste importeur van olie en gas, aankondigde dat het in buitenland nieuwe aankooporders gaat plaatsen.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 83,91 dollar, of 5 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Gordon Kwan, in Hong Kong head of regional energy research bij Mirae Asset Securities, is van mening dat meevallende macro-economische indicatoren in de VS, afnemende voorraden en een sterke vraag vanuit China de olieprijs onvermijdelijk richting 90 dollar gaat duwen.

China wordt geconfronteerd met een tekort aan diesel, zodat PetroChina, de grootste importeur van olie en gas, aankondigde dat het in buitenland nieuwe aankooporders gaat plaatsen. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 83,91 dollar, of 5 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Gordon Kwan, in Hong Kong head of regional energy research bij Mirae Asset Securities, is van mening dat meevallende macro-economische indicatoren in de VS, afnemende voorraden en een sterke vraag vanuit China de olieprijs onvermijdelijk richting 90 dollar gaat duwen.