Dinsdag daalde de koers van de euro met ruim anderhalf procent tegenover de dollar tot het laagste niveau in de afgelopen vier jaar. Aanleiding is de vrees voor een groeivertraging in de eurozone.

Leonard Kaplan, president van Prospector Asset Management, merkt op dat de goudprijs in Zwitserse franken een nieuw recordniveau. Kaplan ziet amper ruimte voor economische groei in Europa, waardoor de koers van de euro verder onder druk kan komen te staan.

Op de Comex in New York bereikte de goudprijs een niveau van iets meer dan 1230 dollar, wat het hoogste niveau was sinds 17 mei. De historische piekkoers voor het goud ligt op 1249,70 dollar en dateert van 14 mei.

De Europese Centrale Bank zei in haar tweejaarlijks Financial Stability Report dat de Europese banken dit jaar nog eens 90 miljard euro moeten afschrijven. Bovendien werd de goudprijs ook positief beïnvloed door de opgelaaide onrust in het Midden-Oosten.

Dinsdag daalde de koers van de euro met ruim anderhalf procent tegenover de dollar tot het laagste niveau in de afgelopen vier jaar. Aanleiding is de vrees voor een groeivertraging in de eurozone. Leonard Kaplan, president van Prospector Asset Management, merkt op dat de goudprijs in Zwitserse franken een nieuw recordniveau. Kaplan ziet amper ruimte voor economische groei in Europa, waardoor de koers van de euro verder onder druk kan komen te staan. Op de Comex in New York bereikte de goudprijs een niveau van iets meer dan 1230 dollar, wat het hoogste niveau was sinds 17 mei. De historische piekkoers voor het goud ligt op 1249,70 dollar en dateert van 14 mei. De Europese Centrale Bank zei in haar tweejaarlijks Financial Stability Report dat de Europese banken dit jaar nog eens 90 miljard euro moeten afschrijven. Bovendien werd de goudprijs ook positief beïnvloed door de opgelaaide onrust in het Midden-Oosten.